Securizare servere prin SSL/TLS: update 2019 Tipărire

  • 0

Informam clientii prin aceasta cale despre urmatoarele masuri de securitate:

  1. toate serverele noastre sunt configurate cu auto-SSL, astfel orice domeniu gazduit intr-un cont de gazduire tip shared, oferit de noi, se vor genera certificate SSL in cateva ore dupa adaugarea domeniilor. Certificatele SSL sunt emise de obicei pentru 3 luni si se prelungesc automat fara interventia utilizatorului. Pentru a utiliza aceste certificate, site-ul trebuie modificat putin sa faca toate apelurile prin HTTPS://,  aditional daca se acceseaza site-ul prin varianta http:// sa fie implementat o redirectionare automata catre varianta HTTPS://
  2. pentru a conecta la site si la serviciile de mail, cpanel, ftp, este necesar sa utilizati un program care suporta securizarea SSL, versiunea minim TLS1.2. Versiunile anterioare nu mai sunt suportate si prezinta vulnerabilitati majore (https://www.keycdn.com/blog/deprecating-tls-1-0-and-1-1). Toate browserele curente suporta ultimele versiuni de securizare, daca sunt actualizate la versiunile curente.
  3. Pentru a conecta la servciile de trimitere email, se pot utiliza porturile 25, 26,587 cu StartTLS activat, sau portul 465 cu SSL, la numele serverului recomandam mail.domeniulmeu.ro. Pentru IMAP recomandam SSL/TLS pe portul 993 sau StartTLS pe portul 143. Pentru POP recomandam SSL/TLS pe portul 995 sau StartTLS pe portul 110.
  4. Anumite device-uri (tablete,telefoane) cu versiuni vechi de windows sau android pot prezenta probleme de conectivitate si va apare un mesaj ca nu se poate realiza o conexiune securizata. In aceste cazuri singura solutie este actualizarea device-ului la ultima versiune suportata la sistemul de operare, cat si a aplicatiei de email. Recomandam aplicatia Gmail sau Yahoo Mail care este tinut la curent de furnizor.
  5. Versiunile vechi de Outlook si Outlook express, mai ales pe versiuni Windows mai vechi decat 10 prezinta probleme de conectivitate deoarece nu au si nici nu vor primi update-uri la certificatele si protocoalele SSL. Recomandam Mozilla Thunderbird ca si o alternativa pe aceste device-uri, dar nu putem garanta functionalitatea.

Răspunsul a fost util?

« înapoi

Powered by WHMCompleteSolution